Monday, May 26, 2008

Jõulukuusk ja emme eesmärgid

Mu ema poolt ülemöödunud aastal (siis kui Tarmo sündis) jõuluks meitele toodud kuusk on siiani elus! Ja ajab noori kasvusid (võsusid?) - selliseid helerohelisi juppe on kohe mitu-mitu! Möödunud aasta suvel unustasin teda tihti kasta, sest ta oli üksi teisel (põhjapoolsel) rõdul. A nädsa. Siiani elus teine :)
Kuulan praegu netist raadiot (kui teile meeldivad Enya laulud, tšekake järgi: minge lehele http://monadfm.org/listen-now/ vajutage "Listen", seejärel avaneval playeril "Celtic" ja siis kolmnurkset play nuppu) ja naudin varahommikust üksindust. Mehed põõnavad alles. Olen juba kella poole seitsmest ärkvel, kuid päike, mis magamistuppa hommikuti paistab, ei lasknud peale teist öist kempsukülastust (ei ole see "kõhuga" elu kerge) uuesti uinuda. "Kõhu" kohta veel niipalju, et 32. rasedusnädalal magada on võimalik vaid kahes asendis - külili. Kas paremal või vasemal küljel. Vot. Katsuge tee nii magada, et jalad ära ei sureks! Ma kasutan lisapatja ;) See aitab.
Olen suutnud täita kaks selle aasta Tarmoga seotud eesmärkidest: 1) ta joob ise kruusist, tassist või ükskõik mis topsilaadsest asjast. Lutipudel on lännu (loe: kappi pandud) juba 1,5 nädalat. Ja lutt juba 5.ndat kuud. 2) Ja poja magab oma voodis. Vähemalt suurema osa ööst ja enamuse lõunauinakutest. Hommikuti ärkab ta kella 7-9 vahel, tuleb poeb meie kõrvale ja kustub mõne aja pärast uuesti. Lastes meil nii veel 1-2 tundi magada. Väga armas temast ;)
Nüüd on vaid 1 suurem eesmärk jäänud: "Potil käimine". Hoian teda küll enamuse ajast v.a. kodust lahkumisel, ilma mähkmeta, kuid potile ta ise ei lähe ega küsi. Õnneks hoiab juba 1 -1,5 tundi end kuivana. Algul (2 kuud tagasi) pissis minu meelest iga poole tunni takka ja teinekord tiheminigi. Eile õnnestus üle pika aja (loe: mitme kuu) 2 korda pool paksust kraamist potti püüda. Oh seda emme õnne :P Kui tal on püksid märjad, siis käib ringi küll jalad harkis ja ütleb, et "ai-ai-ai" või "ei saa". Aga ise jah märku ei anna, et nüüd läheks või tahaks. A küll ta õpib. Palju sa 1-aasta ja 5-kuuselt ikka tahad, onju!

No comments: